Výťažok z primátorského punču pomôže pracovnej adaptácii postihnutých

08.01.2013 Banská Bystrica

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola v utorok dopoludnia odovzdal, v podobe symbolického šeku, výťažok z vianočného primátorského punču zástupcom občianskeho združenia Prístav nádeje.
Primátorský punč a premiérové viceprimátorkyne medovníky priniesli v roku 2012 spolu až 1 260 €. Tieto peniaze poslúžia ďalšiemu rozvoju chránenej kaviarne a knižnice, ktorú občianske združenie Prístav nádeje prevádzkuje na druhom poschodí banskobystrického obchodného domu Prior na Robotníckej 2 v Banskej Bystrici. Napečú vám tu domáce koláče, pripravia kávu, čaj či iný nápoj, vyrobia ozdoby a dekorácie, oslávia s vami krst knihy. Obslúžia vás ale telesne postihnutí ľudia, ktorí takto získavajú nielen pracovné návyky, ale aj ďalší zmysel svojho života. „Občianske združenie Prístav nádeje prinieslo do mesta veľmi dobrý a kvalitný projekt. Ponúkajú možnosť telesne hendikepovaným ľuďom, aby si vytvárali pracovné návyky a zručnosti. Preto sme sa rozhodli podporiť toto občianske združenie,“ vysvetlil primátor Peter Gogola.
Občianske združenie prístav nádeje v kaviarni nedáva priestor na rozvoj len svojim stálym dobrovoľníkom a zamestnancom, ale aj množstvu ďalších ľudí s telesným postihnutím, vrátane vozíčkarov. „Prostriedky z primátorského punču budú využité na ďalšie fungovanie tréningového centra a takisto z toho budú financované napríklad zdravotné preukazy ľudí z kurzov, ktoré realizujeme,“ povedala predsedníčka združenia Marcela Václavková Konrádová.

Filip Roháček
hovorca primátora mesta Banská Bystrica
 

Vyberte región